Cotlet de porc cu smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2761) Cotletul se portioneaza si se pune la prajit in ulei incins (bucatile de cotlet se bat ca la snitele si se condimenteaza). Cand sunt gata se scot pe un platou. Separat se pune ceapa la calit, apoi se adauga faina, apa si smantana si se mai fierbe 10 min dupa care se adauga cotletele si se mai lasa un pic.
Frigarui(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1594) Toate ingredientele se taie cubulete, se asaza alternativ pe tepuse si se condimenteaza dupa gust. Se fac pe gratar, se pot praji sau se fac in tigaia de teflon
File de porc la tigaie cu ciuperci si masline(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4091) Se taie carnea de porc in felii, se bate usor cu ciocanul de snitele, se da prin faina si se prajeste un pic. Intr-un alt vas se pun maslinele oparite, ciupercile taiate felii, carnea de porc usor prajita, sucul de rosii si vinul. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba inabusit.
Snitel vienez(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2007) Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. Untul se topeste la caldura snitelului; lamaia se preseaza cu furculita.
Rulouri picante(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1666) Carnea de porc se taie felii si se bate ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se presara pe interior cu usturoi pisat(sau granule), se ruleaza si se prinde cu scobitori apoi se pune intr-o cratita cu ulei sa se rumeneasca putin. Se toarna apa si vinul si se pune cratita la cuptor pina scade sosul.
Snitel cu nuca de cocos(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2791) Oul se bate cu sare si piper. Nuca de cocos se amesteca cu pesmetul. Carnea se bate ca pentru snitele, se da prin faina, ou, apoi prin nuca de cocos amestecata cu pesmet. Se prajeste in ulei.
Pulpa de porc cu crusta de mustar si verdeata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3127) Tarhonul si patrunjelul se toaca si se amesteca cu mustarul si condimentele (sare, piper,boia, vegeta).Carnea de porc se spala, se sterge, se unge cu ulei si cu amestecul de verdeturi. Se pune in tava unsa cu ulei se adauga o ceasca cu apa si se pune pentru 50 min. la cuptor. Se stropeste din cand in cand cu sucul din tava. Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie cuburi. Se trec prin ulei incins si se presara cu verdeata tocata, sare si piper. Carnea se taie felii.
Tochitura cu carnati(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2615) Carnurile se taie in bucatele mici si se prajesc cu o lingura de ulei (sau untura) intr-o tigaie. Dupa aceea se 'sting' cu doua linguri de apa. Rinichiul se fierbe separat, foarte bine, apoi se aduaga la prajeli. Dupa ce s-au fiert toate adaugati sare, piper si patrunjel. La sfîrsit adaugati usturoi dupa gust.
Tochitura(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1969) Carnita de porc (de preferat ceafa sau pulpa cu putina grasime) se taie fisii subtiri si se inabusa in ulei sau untura alaturi de ceapa taiata pestisori si un ardei rosu taiat fisii (se poate folosi ardei iute rosu). Cand carnea lasa zeama, cratita se introduce la cuptor pentru vreo 45 de minute, la foc mic, dar nu inainte de a pune ceva condimente - piper, dafin, boia de ardei sau gogosari). Dupa cele 45 de minute, tokitura se stinge cu o cana mare de vin alb si se da la foc mai mare inca 30 de minute. Inainte de a scoate cratita din cuptor se adauga usturoi pisat dupa preferinte.
Rulouri de carne cu cascaval (branza topita)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6221) Pe o felie de carne de vita sau de porc, dar de preferinta de vita sa nu fie asa grasa, se aseaza o felie de bainza topita si una de sunca, apoi se ruleaza ca la sarmale si se prinde cu o scobitoare sa nu se desfaca, se condimenteaza si se pudraza cu putina faina. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline iar apoi se aseaza ruloul la prajit. Se prajeste bine pe toate partile, sa nu fie carnea cruda. Dupa ce sa prajit bine se adauga putin unt (o lingura) si un paharel sau jumate de vin alb. Se lasa putin la inabusit vreo 2 sau 3 minute.